Čerstvě utrženo - šťavnatá a chutná rajčata
Rajčatům u nás dopřáváme právě to, co potřebují nejvíce: dostatek času a optimální podmínky, které zajišťují naše skleníky. Dalším tajemstvím šťavnatých rajčat je kvalitní substrát, ve kterém rostou. Jeho analýza představuje zdroj informací o tom, co rajčata potřebují. Díky tomu dostanou přesně tolik zálivky a výživy, kolik je zrovna potřeba.
V teple a slunečních paprscích dozrávají pod dohledem zkušených agronomů rajčata těch nejlepších odrůd, včetně unikátní odrůdy Strabena. Tato cherry rajčata jsou plná sladké chuti, mají jemnou slupku a tvarem připomínají jahodu nebo také srdce.
Opylování pomocí čmeláků
Důležitým procesem je pečlivá zálivka
Plody prochází důkladným tříděním
Čerstvé a lokální
Silná zemědělská tradice Prostějovského regionu tkví ve zdejším příznivém klimatu. Právě tady, v jižní části Olomouckého kraje, panují pro pěstování rajčat ideální podmínky. Nížina poskytuje ideální podmínky po celou dobu růstu rajčat, což je pro jejich zdravý vývoj nezbytné.
Když se nás někdo zeptá, jak to děláme, že jsou naše rajčata tak chutná, odpovím: Dopřáváme jim dost času! Tato cenná ingredience samozřejmě není jedinou v naší kultivační strategii. Je ale klíčová, pokud chceme mít každé rajče na každé větvičce tak dokonale zralé, že bychom si je sami rádi dali k snídani. Proto trpělivě čekáme, než se skleníky začervenají.
Rajčatové skleníky firmy Čerstvě utrženo v Kostelci na Hané, ve Smržicích a Mutěnicích fungují jako dokonale komplexní systém. Stovky čmeláků mají na starost opylování rajčatových květů. Vzorky substrátu, listů a květů procházejí každé dva týdny laboratorním průzkumem, aby rostliny dostaly přesně tolik závlahy a živin, kolik zrovna potřebují. Moderní technologie se tak potkávají s tradičními a ověřenými přírodními metodami, aby na vašem stole skončila jen ta nejlepší a dokonale zralá rajčata.