Čerstvé maso uchovávejte v lednici ve fóliovém sáčku nebo na talíři přikryté potravinářskou fólií. Mleté maso uchovávejte co nejkratší možnou dobu – maximálně několik hodin, nejlépe ho zpracujte ihned po semletí. Nejdéle v lednici vydrží hovězí maso – maximálně 4 dny.
TIP 2.
Maso má rádo chlad. Nejlepším způsobem jeho skladování je mrazení. Hovězí maso v tomto stavu vydrží dokonce rok.
TIP 3.
Nechcete, aby se na mraženém mase objevila vrstva ledového poprašku? Před zamrazením vložte maso do mikrotenového sáčku a ponořte do vody, aby unikl vzduch, ale dovnitř se nedostala voda.
Na základě reprezentativního výzkumu GfK Czech - Vnímání kvality a čerstvosti, realizovaného online dotazováním na vzorku 1100 respondentů starších 18 let v únoru 2018.