OVOCE A ZELENINA

Vždy čerstvé a šťavnaté, protože se do Lidlu dováží každý den.

  • TIP 1.

    Během balení a převozu ovoce a zeleniny z obchodu domů dávejte pozor, aby se Vám neotlouklo. Otlučené ovoce a zelenina se velice rychle kazí.

  • TIP 2.

    Před vložením do lednice ovoce a zeleninu nemyjte. Narušíte tím přírodní ochranný povlak, který zabraňuje hnití. Pokud jsou ovoce nebo zelenina špinavé, pouze je otřete suchým hadříkem.

  • TIP 3.

    Některé druhy ovoce a zeleniny během zrání vylučují etylen, který má škodlivý vliv na jiné produkty. Mezi ovoce a zeleninu, které vylučují velké množství etylenu, patří: hrušky, švestky, mango a rajčata. Do skupiny, která negativně reaguje na kontakt s etylenem, patří: mrkev, brokolice, dýně, melouny, brambory a jablka. Pokud je budete skladovat blízko sebe, dojde k rychlému procesu jejich hnití.

880_ovoce

Na základě reprezentativního výzkumu GfK Czech - Vnímání kvality a čerstvosti, realizovaného online dotazováním na vzorku 1100 respondentů starších 18 let v únoru 2018.

kuchyně lidlu