PEČIVO
Několikrát denně čerstvé a voňavé na prodejnách.
TIP 1.
Čerstvé pečivo, chléb, housky nebo rohlíky, balte vždy do papírového sáčku, abyste zabránili nadměrnému pocení a absorbování vlhkosti. Uchovávání pečiva v mikrotenovém nebo jiném plastovém sáčku přispívá k rychlému rozvoji plísně.
TIP 2.
Abyste zamezili rychlému tvrdnutí chleba, skladujte ho ve dřevěném chlebníku a přiložte k němu půlku rozkrojeného jablka.
TIP 3.
Pokud Vám pečivo zůstane a vy víte, že ho delší dobu nebudete používat, zmrazte ho. Pamatujte ale, že rozmražené pečivo je nejlepší lehce ohřát a sníst co nejdříve.

Na základě reprezentativního výzkumu GfK Czech – Vnímání kvality a čerstvosti, realizovaného online dotazováním na vzorku 1100 respondentů starších 18 let v únoru 2018.