danger
Nepodporovaný prohlížeč

Omlouváme se, váš prohlížeč není bohužel podporován.

OVOCE A ZELENINA

  • TIP 1.
    TIP 1.

    TIP 1.

    Během balení a převozu ovoce a zeleniny z obchodu domů dávejte pozor, aby se Vám neotlouklo. Otlučené ovoce a zelenina se velice rychle kazí.

  • TIP 2.
    TIP 2.

    TIP 2.

    Před vložením do lednice ovoce a zeleninu nemyjte. Narušíte tím přírodní ochranný povlak, který zabraňuje hnití. Pokud jsou ovoce nebo zelenina špinavé, pouze je otřete suchým hadříkem.

  • TIP 3.
    TIP 3.

    TIP 3.

    Některé druhy ovoce a zeleniny během zrání vylučují etylen, který má škodlivý vliv na jiné produkty. Mezi ovoce a zeleninu, které vylučují velké množství etylenu, patří: hrušky, švestky, mango a rajčata. Do skupiny, která negativně reaguje na kontakt s etylenem, patří: mrkev, brokolice, dýně, melouny, brambory a jablka. Pokud je budete skladovat blízko sebe, dojde k rychlému procesu jejich hnití.

kuchyně lidlu